BEZCHLÓROVÁ CHÉMIA - SKVELÁ VOĽBA

Každý majiteľ bazéna sníva o krištáľovo čistej vode vo svojom bazéne. Na trhu je dostatok prípravkov na dosiahnutie želaného výsledku, no väčšina z nich funguje na báze chlóru.
Čo však robiť, pokiaľ zo zdravotných alebo iných dôvodov je pre vás chlór vo vode tabu?

Siahnuť môžete po bezchlórovej, takzvanej kyslíkovej chémii. Vďaka týmto čistiacim prostriedkom predídete podráždeniu očí či pokožky, zápachu po chlóre a taktiež šetríte životné prostredie.

Čistenie pomocou bezchlórovej chémie má podobné účinky ako chlór, ale jeho použitie je bez zápachu a šetrnejšie k užívateľom bazéna. Táto chémia nemá vplyv na pH vody, vydrží vyššiu teplotu a nestratí účinnosť, nepoškodzuje konštrukciu ani samotnú technológiu bazéna.

Jedným z takýchto šetrných prípravkov je napríklad OXY Pure od uznávaného distribútora ASEKO. Je to kvapalný vysoko účinný dezinfekčný prípravok určený pre dezinfekciu bazénovej a pitnej vody založený na účinku peroxiduu vodíka ( 10%).

Prípravok zaisťuje okysličenie bazénovej vody. Je prírodný, netoxický, bezpečný prostriedok proti baktériám, vírusom, plesniam a jednobunkovým parazitom bez akýchkoľvek vedľajších účinkov.

Taktiež osvedčený je aj BIO Pool 5 actions. Prípravok bez chlóru, používaný na kompletnú úpravu vody bazénov a spa pre profesionálne účely. Aglicídny, flokulant, stabilizátor hodnoty pH, a anti-kalk účinok.

53_poly-pool-season-pack-polympt

Revolučnou novinkou je chémia na báze polymérov aktívneho kyslíka Poly POOL - novodobý tekutý koncentrovaný prípravok na dezinfekciu a hygienické zabezpečenie vody vo všetkých bazénoch (krytých aj nekrytých). Táto chémia do bazéna je charakteristická svojim výrazným účinkom proti baktériám, riasam, vírusom a plesniam. V kombinácii s ostatnými prípravkami značky Poly Pool vytvára v bazéne nádhernú a nezávadnú vodu, vhodnú na kúpanie dospelých ale aj detí s citlivou pokožkou či inými problémami, pre ktorých je chlór riskantné riešenie.

V konečnom dôsledku je teda použitie bezchlórovej chémie veľmi bezpečnou a pohodlnou voľbou.